Varis Tedavisi

Varisleriniz için kesin bir tedavi arayışında iseniz ama ameliyat olmak ve genel anestezi almak istemiyorsanız ya da günlük aktivitelerinize çabuk geri dönmeyi arzuluyorsanız köpük skleroterapisi veya endovenöz lazer tedavisini seçebilirsiniz.

Küçük ya da orta boy varisleri bulunan çoğu hasta için köpük skleroterapisi uygundur. Varisler birkaç yıl sonra tekrarlarsa aynı yöntem tekrar sorunsuzca uygulanabilir.

Köpük terapisinde varis damarlarının içine enjekte edilen çözelti ve köpük sayesinde damarların büzülerek ortadan kalkması sağlanır. 

Ameliyathanede yapılmasına gerek yoktur; muayenehanede veya ultrason odasında yapılabilir. Enjeksiyonlar çok az ağrıya neden olduğundan yatıştırıcı veya anestezi verilmesine gerek yoktur. Toplam tedavi süresi genellikle 20 – 30 dakikadır.

Sıkı bir bandaj uygulanarak damarlara baskı altına alınır ve   hasta ayağa kalktığında tekrar kanla dolmaları önlenir. Bandaj süresi genellikle bir iki hafta olup bunu takiben bir hafta daha elastik kompresyon çorabı giyilir.

Endovenöz lazer tedavisi varisleri uzun ya da kısa olsun hemen hemen bütün hastalar için uygundur.  

Bu yöntem, damar içinden anjio gibi girierek lazer enerjisi ile hasarlı kapağın damar içinden kapatılmasıdır. Deriye ve damarın çevresine az miktarda lokal anestezik madde zerk edilir ve damarın içine bir iğne yerleştirilir. Karar verilen en uç noktaya kadar  lazer fiberoptik kateteri damara sokulur. Lazer ateşlenerek işlem yapılır. İşlem bitince kateter çıkarılır ve iğnenin giriş yeri küçük bir pansumanla kapatılır. Tedavi süresi her bir bacak için yaklaşık 45-60 dakikadır. Semptomlarda anında iyileşme görülür.

Lazer tedavisi diğer cerrahi varis tedavi yöntemlerinden daha az ağrılıdır ve iyileşme daha hızlı olur. Çok az bir ağrı ve morarma olabilir ancak 10 gün içinde geçer.

İşlemden sonra bir kompresyon çorabı giydirilir. Hasta birkaç saat içinde hastaneden çıkabilir, ertesi gün normal işlerine geri dönebilir.

Bilgi ve Randevu Formu
Hemen sizi arayalım

Gizlilik Beyanı

Misafirlerimizin sağlık grubumuzu tanıması ve hizmet ve etkinliklerimizden haberdar olması; bunun yanı sıra vizyon ve misyonumuzu bu vesileyle sizlere yansıtmak ve web aracılığıyla sizleri bilgilendirebilmek bizim önceliğimizdir.


Dolayısıyla; şu anda bulunduğunuz web sitemiz ve mikrositelerimizi hiçbir kişisel bilginizi paylaşmak mecburiyetinde olmaksızın ziyaret edebileceğinizi bildirmek isteriz. Bununla birlikte; sağlık grubumuzdan çeşitli konularda bilgi edinmek üzere web sitelerimizde özgür iradenizle paylaşabileceğiniz; ad, soyad, telefon numarası, e-posta ve bunlarla sınırlı olmamak üzere kişisel durumunuzu yansıtacak hiçbir bilginin 3. kişilerle paylaşılmayacağını önemle ifade ederiz.


Bu yönde siz misafirlerimizce web sitemiz üzerinden paylaşılan kişisel bilgileriniz; yalnızca sağlık grubumuz tarafından ve talebinizi gerçekleştirme doğrultusunda olmak üzere iş ortaklarımızca amacına uygun olarak kullanılabilecektir.


Sağlıklı Günler Dileklerimizle...